I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
ONSDAG 4 DECEMBER 2024 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept

Köket / Brödtips

  • Att ha ugnsluckan på glänt gör att ångan i ugnen försvinner. Då blir brödet knaprigt och fint på ytan
  • Lite socker, honung eller ljus sirap i brödet gynnar jäskraften. Det är extra bra om brödet ska jäsa länge. Degen behöver då extra näring.
  • Vill man att ytan på brödet ska vara mjuk, täck med en handduk efter gräddning. Ska den vara hård, låt svalna utan handduk.
  • Ett bröd med mjölk blir mjukare och fylligare i smaken medan ett bröd bakat med vatten blir luftigare och hårdare.
  • Varför skålla grova mjölsorter? Jo, då blir det saftigare och mer hållbart.


Publicerad 2005-08-21 av Thomas

Fler artiklar från Köket..
Brödtips 21/8

Övriga artiklar
Mat & Dryck / Snabba såser till det grillade 15/10
Mat & Dryck / Kryddblandningar 14/10
Mat & Dryck / Nudlar 16/4
Mat & Dryck / Flytande fetter från naturen 8/9
Mat & Dryck / Liten bönguide 3/4
Mat & Dryck / Så kollar du att musslorna är bra 27/12
Mat & Dryck / Sju asiatiska smaksättare 2/3
Mat & Dryck / Lilla nötguiden 26/1
Mat & Dryck / Hur mycket går åt? 2/11
Mat & Dryck / Liten sparrisskola 11/7
Mat & Dryck / Kryddor 26/10
Mat & Dryck / Litet pastalexikon 26/3
Mat & Dryck / Italienska charkdelikatesser 6/6
Mat & Dryck / Te 22/5
Mat & Dryck / Potatisen 23/3
Mat & Dryck / Svenska äpplen 31/8
Mat & Dryck / Ris 1/6
Mat & Dryck / Historien om vaniljen 28/3
Blandat / Grilltips 21/6
Blandat / Litet fettlexikon 23/3
Nyheter / Sju asiatiska smaksättare 2/3
Nyheter / Lilla nötguiden 2/11
Nyheter / Kryddorna i maten 30/10
Nyheter / Pasta som pasta eller? 31/3
Nyheter / Nya läckra recept 7/6
Nyheter / Nyheter september 3/9
Nyheter / Nyheter i juni 16/6
Nyheter / Nyhet på NamNam.se 27/4
Nyheter / Kulinarisk ordlista 12/4
Nyheter / Nya funktioner 2/4
Nyheter / Premiär för NamNam.se 15/3

© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: