|
|
Mat & Dryck / Kryddblandningar
Det finns många kryddblandningar som man kan göra själv istället för att köpa färdiga. Här hittar du några av dem.
Ras el harrout
Marockansk kryddblandning som betyder ungefär "det bästa från affären" och består av:
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen gurkmeja
1 tsk malen kryddnejlika/kryddpeppar
1 tsk malen muskot
1 tsk kajennpeppar
1 tsk malen kardemumma
½ tsk malen kanel
½ tsk malen koriander
eventuellt ½ g saffran
salt
svartpeppar
Tacokrydda
1-2 msk av kryddan är lagom till 500 g kött/vegofärs.
2 krm kajennpeppar
2 tsk chilipulver
2 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
2 tsk salt
1 msk spiskummin
2 msk oregano
3 msk paprikapulver
Five spice
Den klassiska kinesiska kryddblandningen är enkel att göra och kan med fördel användas vid tillagning av anka, fläsk eller wok. Mortla allt utom kanel till ett fint pulver. Blanda med kanelen.
2 tsk hel vitpeppar eller sichuanpeppar
2 stjärnanis
1 tsk hel kryddnejlika
2 tsk hela fänkålsfrön
2 tsk malen kanel
Publicerad 2023-10-14 av Thomas
Fler artiklar från Mat & Dryck..
Det finns inga artiklar
Flera artiklar hittar du här »
Övriga artiklar
Blandat / Grilltips
21/6
Blandat / Litet fettlexikon
23/3
Nyheter / Sju asiatiska smaksättare
2/3
Nyheter / Lilla nötguiden
2/11
Nyheter / Kryddorna i maten
30/10
Nyheter / Pasta som pasta eller?
31/3
Nyheter / Nya läckra recept
7/6
Nyheter / Nyheter september
3/9
Nyheter / Nyheter i juni
16/6
Nyheter / Nyhet på NamNam.se
27/4
Nyheter / Kulinarisk ordlista
12/4
Nyheter / Nya funktioner
2/4
Nyheter / Premiär för NamNam.se
15/3
Köket / Brödtips
21/8
|
|
|
© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
Glömt lösenordet?
Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.
Annons:
|
|