I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
TISDAG 16 APRIL 2024 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept

Mat & Dryck / Nudlar

En liten nudelguide.

Glasnudlar
Har ftt sitt namn av sitt transparanta utseende. Glasnudlar r gjorda p bland annat mungbnor och r naturligt glutenfria. De har en fastare konsistens n mnga andra nudelsorter och passar bra i kalla rtter, till exempel i en sallad eller som fyllning i frska vrrullar. De kan ocks serveras varma.

Ramennudlar
Lnga och tunna vetenudlar som gr sig bra ven i varm buljong, drav namnet p den japanska nudelsoppan ramen.

Udonnudlar
En typ av japanska tjockare vetenudlar som r vita i frgen. Finns i olika storlekar, den tunna varianten av udonnudlor kallas fr somen. Udonnudlarna har en neutral smak och kan serveras bde varma och kalla.

Sobanudlar
Lite mrkare och grvre nudlar som innehller bovete. Sobanudlarna har sitt ursprung i Japan och serveras ofta i buljong, sallad eller wokrtter.

Risnudlar
En glutenfri nudelsort gjord p rismjl som finns i tunna och bredare varianter. Har en neutral smak och lite tuggmotstnd. Anvnds vanligen i wokrtter som till exempel pad thai.

ggnudlar
Grs av gg, vetemjl och vatten och kan liknas vid pasta i smak och konsistens. Italiensk pasta anvnder dock traditionellt sett durumvete som bas. ggnudlarna kan variera i tjocklek och form, tl hg temperatur och har en fyllig smak. Passar bra till bland annat wokrtter.

Publicerad 2020-04-16 av Thomas

Fler artiklar från Mat & Dryck..
Det finns inga artiklar

Flera artiklar hittar du här »

Övriga artiklar
Blandat / Grilltips 21/6
Blandat / Litet fettlexikon 23/3
Nyheter / Sju asiatiska smaksttare 2/3
Nyheter / Lilla ntguiden 2/11
Nyheter / Kryddorna i maten 30/10
Nyheter / Pasta som pasta eller? 31/3
Nyheter / Nya lckra recept 7/6
Nyheter / Nyheter september 3/9
Nyheter / Nyheter i juni 16/6
Nyheter / Nyhet p NamNam.se 27/4
Nyheter / Kulinarisk ordlista 12/4
Nyheter / Nya funktioner 2/4
Nyheter / Premir fr NamNam.se 15/3
Köket / Brdtips 21/8

© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: