I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
LÖRDAG 27 JULI 2024 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept

Mat & Dryck / Nudlar

En liten nudelguide.

Glasnudlar
Har fått sitt namn av sitt transparanta utseende. Glasnudlar är gjorda på bland annat mungbönor och är naturligt glutenfria. De har en fastare konsistens än många andra nudelsorter och passar bra i kalla rätter, till exempel i en sallad eller som fyllning i färska vårrullar. De kan också serveras varma.

Ramennudlar
Långa och tunna vetenudlar som gör sig bra även i varm buljong, därav namnet på den japanska nudelsoppan ramen.

Udonnudlar
En typ av japanska tjockare vetenudlar som är vita i färgen. Finns i olika storlekar, den tunna varianten av udonnudlor kallas för somen. Udonnudlarna har en neutral smak och kan serveras både varma och kalla.

Sobanudlar
Lite mörkare och grövre nudlar som innehåller bovete. Sobanudlarna har sitt ursprung i Japan och serveras ofta i buljong, sallad eller wokrätter.

Risnudlar
En glutenfri nudelsort gjord på rismjöl som finns i tunna och bredare varianter. Har en neutral smak och lite tuggmotstånd. Används vanligen i wokrätter som till exempel pad thai.

Äggnudlar
Görs av ägg, vetemjöl och vatten och kan liknas vid pasta i smak och konsistens. Italiensk pasta använder dock traditionellt sett durumvete som bas. Äggnudlarna kan variera i tjocklek och form, tål hög temperatur och har en fyllig smak. Passar bra till bland annat wokrätter.

Publicerad 2020-04-16 av Thomas

Fler artiklar från Mat & Dryck..
Det finns inga artiklar

Flera artiklar hittar du här »

Övriga artiklar
Blandat / Grilltips 21/6
Blandat / Litet fettlexikon 23/3
Nyheter / Sju asiatiska smaksättare 2/3
Nyheter / Lilla nötguiden 2/11
Nyheter / Kryddorna i maten 30/10
Nyheter / Pasta som pasta eller? 31/3
Nyheter / Nya läckra recept 7/6
Nyheter / Nyheter september 3/9
Nyheter / Nyheter i juni 16/6
Nyheter / Nyhet på NamNam.se 27/4
Nyheter / Kulinarisk ordlista 12/4
Nyheter / Nya funktioner 2/4
Nyheter / Premiär för NamNam.se 15/3
Köket / Brödtips 21/8

© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: