|
|
Mat & Dryck / Hur mycket går åt?
Här ser du en lista på åtgången på några vanliga bufférätter och tillbehör. Det går förstås åt mindre av varje fat när man ar flera rätter samtidigt på bordet.
Färdig rostbiff och annat kallskuret: 50 g
Kycklingben: 75-110 g
Gravad eller kallrökt lax: 50 g
Gravlaxsås: 2 msk, 30 g
Räkor med skal: 100 g
Inlagd sill: 50 g
Kokt potatis, potatissallad och potatisgratäng: 100-150 g
Sallad, grön eller blandad: 50 g
Salladsdressing: 1 msk, 15 g
Hårdost: 25 g
Dessertost: 15-25 g
Mjukt bröd: 50 g
Hårt bröd 15 g
Vin: 1 flaska = 6 glas
Tänk på att det här är genomsnittliga portioner. Hur mycket gästerna i själva verket äter varierar förstås, bland annat beroende på tidpunkt för måltiden och om man dukar upp flera rätter samtidigt.
Tipset kommer från DN Provkök.
Publicerad 2007-11-02 av Thomas
Fler artiklar från Mat & Dryck..
Det finns inga artiklar
Flera artiklar hittar du här »
Övriga artiklar
Blandat / Grilltips
21/6
Blandat / Litet fettlexikon
23/3
Nyheter / Sju asiatiska smaksättare
2/3
Nyheter / Lilla nötguiden
2/11
Nyheter / Kryddorna i maten
30/10
Nyheter / Pasta som pasta eller?
31/3
Nyheter / Nya läckra recept
7/6
Nyheter / Nyheter september
3/9
Nyheter / Nyheter i juni
16/6
Nyheter / Nyhet på NamNam.se
27/4
Nyheter / Kulinarisk ordlista
12/4
Nyheter / Nya funktioner
2/4
Nyheter / Premiär för NamNam.se
15/3
Köket / Brödtips
21/8
|
|
|
© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
Glömt lösenordet?
Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.
Annons:
|
|