I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
TISDAG 16 APRIL 2024 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept

Mat & Dryck / Hur mycket gr t?

Hr ser du en lista p tgngen p ngra vanliga buffrtter och tillbehr. Det gr frsts t mindre av varje fat nr man ar flera rtter samtidigt p bordet.

Frdig rostbiff och annat kallskuret: 50 g
Kycklingben: 75-110 g
Gravad eller kallrkt lax: 50 g
Gravlaxss: 2 msk, 30 g
Rkor med skal: 100 g
Inlagd sill: 50 g
Kokt potatis, potatissallad och potatisgratng: 100-150 g

Sallad, grn eller blandad: 50 g
Salladsdressing: 1 msk, 15 g

Hrdost: 25 g
Dessertost: 15-25 g

Mjukt brd: 50 g
Hrt brd 15 g

Vin: 1 flaska = 6 glas

Tnk p att det hr r genomsnittliga portioner. Hur mycket gsterna i sjlva verket ter varierar frsts, bland annat beroende p tidpunkt fr mltiden och om man dukar upp flera rtter samtidigt.

Tipset kommer frn DN Provkk.

Publicerad 2007-11-02 av Thomas

Fler artiklar från Mat & Dryck..
Det finns inga artiklar

Flera artiklar hittar du här »

Övriga artiklar
Blandat / Grilltips 21/6
Blandat / Litet fettlexikon 23/3
Nyheter / Sju asiatiska smaksttare 2/3
Nyheter / Lilla ntguiden 2/11
Nyheter / Kryddorna i maten 30/10
Nyheter / Pasta som pasta eller? 31/3
Nyheter / Nya lckra recept 7/6
Nyheter / Nyheter september 3/9
Nyheter / Nyheter i juni 16/6
Nyheter / Nyhet p NamNam.se 27/4
Nyheter / Kulinarisk ordlista 12/4
Nyheter / Nya funktioner 2/4
Nyheter / Premir fr NamNam.se 15/3
Köket / Brdtips 21/8

© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: