I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
LÖRDAG 27 JULI 2024 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept

Mat & Dryck / Hur mycket går åt?

Här ser du en lista på åtgången på några vanliga bufférätter och tillbehör. Det går förstås åt mindre av varje fat när man ar flera rätter samtidigt på bordet.

Färdig rostbiff och annat kallskuret: 50 g
Kycklingben: 75-110 g
Gravad eller kallrökt lax: 50 g
Gravlaxsås: 2 msk, 30 g
Räkor med skal: 100 g
Inlagd sill: 50 g
Kokt potatis, potatissallad och potatisgratäng: 100-150 g

Sallad, grön eller blandad: 50 g
Salladsdressing: 1 msk, 15 g

Hårdost: 25 g
Dessertost: 15-25 g

Mjukt bröd: 50 g
Hårt bröd 15 g

Vin: 1 flaska = 6 glas

Tänk på att det här är genomsnittliga portioner. Hur mycket gästerna i själva verket äter varierar förstås, bland annat beroende på tidpunkt för måltiden och om man dukar upp flera rätter samtidigt.

Tipset kommer från DN Provkök.

Publicerad 2007-11-02 av Thomas

Fler artiklar från Mat & Dryck..
Det finns inga artiklar

Flera artiklar hittar du här »

Övriga artiklar
Blandat / Grilltips 21/6
Blandat / Litet fettlexikon 23/3
Nyheter / Sju asiatiska smaksättare 2/3
Nyheter / Lilla nötguiden 2/11
Nyheter / Kryddorna i maten 30/10
Nyheter / Pasta som pasta eller? 31/3
Nyheter / Nya läckra recept 7/6
Nyheter / Nyheter september 3/9
Nyheter / Nyheter i juni 16/6
Nyheter / Nyhet på NamNam.se 27/4
Nyheter / Kulinarisk ordlista 12/4
Nyheter / Nya funktioner 2/4
Nyheter / Premiär för NamNam.se 15/3
Köket / Brödtips 21/8

© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: