I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
TORSDAG 21 NOVEMBER 2024 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept

Blandat / Grilltips

Så grillar du...

Kött
  • Tag köttet ur kylen i god tid, det ska vara rumsvarmt när du lägger det på grillen.

  • Undvik att använda samma grilltång och uppläggningsfat för färdiga biffar som du använde för råa.

  • Ha isvatten berett om du ska skära stekheta köttbitar. Doppa fingertopparna och du kan ta i köttet utan att bränna dig.

Fisk
  • Fetare fiskar passar bäst till grillning då de är fastare i köttet.

  • Skaldjur är perfekta för grillen. Gärna på spett.

  • Pensla grillgallret innan så slipper du fastnad fisk.

  • Lägg fisk tillsammans med grönsaker och örter i ett foliepaket. Blir saftigt och fisken bränns inte vid.

  • Använd dubbelhalster. Då hålls fisken ihop, är lättare att vända och man har bättre koll på när den är klar.

  • Grilla separata fisk- och grönsaksspett. Detta för att grilltiden kan vara olika.

Kyckling
  • Alla delar på kycklingen går bra att grilla men de kräver olika temperatur.

  • Kolla om kycklingen är färdig genom att sticka med en kniv i kycklingköttet, köttsaften ska vara klar, inte rosafärgad. Återanvänd inte kycklingmarinad.

  • Använd köttermometer för att vara säker. Hel och halv kyckling: 80-85 grader. Kycklingbröst med skinn och ben: 70-75 grader. Lår och filé: 80 grader. Bröstfilé: 70 grader.


Publicerad 2005-06-21 av Thomas

Fler artiklar från Blandat..
Grilltips 21/6
Litet fettlexikon 23/3

Övriga artiklar
Mat & Dryck / Snabba såser till det grillade 15/10
Mat & Dryck / Kryddblandningar 14/10
Mat & Dryck / Nudlar 16/4
Mat & Dryck / Flytande fetter från naturen 8/9
Mat & Dryck / Liten bönguide 3/4
Mat & Dryck / Så kollar du att musslorna är bra 27/12
Mat & Dryck / Sju asiatiska smaksättare 2/3
Mat & Dryck / Lilla nötguiden 26/1
Mat & Dryck / Hur mycket går åt? 2/11
Mat & Dryck / Liten sparrisskola 11/7
Mat & Dryck / Kryddor 26/10
Mat & Dryck / Litet pastalexikon 26/3
Mat & Dryck / Italienska charkdelikatesser 6/6
Mat & Dryck / Te 22/5
Mat & Dryck / Potatisen 23/3
Mat & Dryck / Svenska äpplen 31/8
Mat & Dryck / Ris 1/6
Mat & Dryck / Historien om vaniljen 28/3
Nyheter / Sju asiatiska smaksättare 2/3
Nyheter / Lilla nötguiden 2/11
Nyheter / Kryddorna i maten 30/10
Nyheter / Pasta som pasta eller? 31/3
Nyheter / Nya läckra recept 7/6
Nyheter / Nyheter september 3/9
Nyheter / Nyheter i juni 16/6
Nyheter / Nyhet på NamNam.se 27/4
Nyheter / Kulinarisk ordlista 12/4
Nyheter / Nya funktioner 2/4
Nyheter / Premiär för NamNam.se 15/3
Köket / Brödtips 21/8

© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: