|
|
Kulinarisk ordlista
Vad betyder tranchera? Är Pumpernickel ett livsmedel?
Vad gör man med köttet när man mortifierar det?
Dessa frågor och många fler, får du svar på här.
|
A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|Å|Ä|Ö
|
A
|
Aioli
|
Kall fransk vitlökssås med äggula, olja och citronsaft
|
Aladåb
|
Gelérätt av buljong eller spad samt bitar av fisk, kött, fågel, vilt eller grönsaker
|
Ansa
|
Putsa, ta bort oanvända delar
|
Ansjovis
|
Äkta ansjovis = sillfisk som främst fångas i medelhavet, inlagd i olja och kryddor importeras den till Sverige under namnet sardell. Svensk ansjovis är en inläggning av skarpsill
|
Anslag
|
Lätt sockerkaka som stomme till tårtor och bakelser
|
Antipasto
|
Italienska för kall förrätt
|
Aperitif
|
Aptitretande dryck
|
Arbus
|
Vattenmelon
|
Aromater
|
Kryddor som anis, basilika, dragon, fänkål, körvel, mejram och timjan
|
Arrowrot
|
Stärkelserikt mjöl, till avredning av klara soppor och såser
|
Aubergine
|
Äggplanta, sydeuropeisk, päronformad, mörkt lilafärgad grönsak med ljusgrönt kött
|
Avocado
|
Päronliknande frukt, äts naturell eller serveras som entré fylld med t ex skaldjurs- eller tomatsallad
|
Upp
|
|
|
|
© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
Glömt lösenordet?
Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.
Annons:
|
|