I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
SÖNDAG 13 OKTOBER 2024 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept

Mat & Dryck / Litet pastalexikon

Pasta finns i många olika färger och former. Här nedan finner du en lista på de vanligast förekommande.

Campanelli - små klockor.

Capelli di angelo - änglahår. Tunna, tunna spagetti som tidigare bakades i klostren och såldes till stora fester, som barndop.

Capellini - små hattar.

Cavatappi - Korkskruvar.

Creste di gallo - tuppkammar.

Dischi volanti - flygande tefat.

Elichi - propellrar.

Fusilli - skruvar.

Lingua della suocera - svärmorstunga.

Lumache - snäckor.

Lumaconi - sniglar. Finns också som lumaconi rigati (räfflade sniglar).

Mafaldine - bred bandpasta med krusiga kanter. Namnet kommer från dekorationsbanden på prinsessan Mafaldas klänningar.

Malfatti - kammar, men betyder också illa skurna, slarvigt gjorda.

Mezzelune - små halvmånar.

Mezzemani - halva händer.

Mezzemaniche - korta, breda och rörformiga. Betyder "en halv manschett" eller "en halv skjortärm".

Orecchiette - små öron.

Paglia e fieno - hö och halm.

Penne - pennor, penne rigate (räfflade pennor).

Quadrucci - fyrkanter, kvadrater.

Racchette - raketer.

Radiatori - värmeelement.

Semi di melone - melonkärnor.

Stellini - små stjärnor.

Strozzapreti - präststrypare. Långa, smala och snodda pastaband.

Ziti (syditaliensk dialekt) - fästman. Kan också fås som mezze ziti (halva fästmän) eller ziti tagliati (skurna fästmän).

Publicerad 2006-03-26 av Thomas

Fler artiklar från Mat & Dryck..
Det finns inga artiklar

Flera artiklar hittar du här »

Övriga artiklar
Blandat / Grilltips 21/6
Blandat / Litet fettlexikon 23/3
Nyheter / Sju asiatiska smaksättare 2/3
Nyheter / Lilla nötguiden 2/11
Nyheter / Kryddorna i maten 30/10
Nyheter / Pasta som pasta eller? 31/3
Nyheter / Nya läckra recept 7/6
Nyheter / Nyheter september 3/9
Nyheter / Nyheter i juni 16/6
Nyheter / Nyhet på NamNam.se 27/4
Nyheter / Kulinarisk ordlista 12/4
Nyheter / Nya funktioner 2/4
Nyheter / Premiär för NamNam.se 15/3
Köket / Brödtips 21/8

© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: