I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
TISDAG 16 APRIL 2024 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept

Mat & Dryck / Te

Frgstarkt i burken

Grnt te
kommer frn tebusken och bestr av de torkade bladen. I Japan r det vanligt att tebladen ngas direkt efter skrden, i Kina rostas de.

Svart te
kommer frn samma buske. Efter skrd fr bladen oxidera fullt ut. De blir d svarta.

Vitt te
grs av de yttersta, spda skotten som fr oxidera ngot. Mycket fint och dyrt te.

Rtt te
r liksom svart te oxiderade blad frn tebusken. Hr har nedbrytningen gtt nnu lngre. Jordig smak.

Oolong
r ett mellanting mellan svart och grnt te, allts delvis oxiderat. Ger en gul till orange brygd.

Gult te
fullndar den kinesiska frgsalan. Mild oxidering och en speciell behandling gr bladen gula. Pminner mycket om grnt te.

Rooibos
kallas ocks fr "rtt te". Vxten som endast finns i Sydafrika r inte slkt med tebusken.

Klla: The Tea Center of Stockholm

Publicerad 2005-05-22 av Thomas

Fler artiklar från Mat & Dryck..
Det finns inga artiklar

Flera artiklar hittar du här »

Övriga artiklar
Blandat / Grilltips 21/6
Blandat / Litet fettlexikon 23/3
Nyheter / Sju asiatiska smaksttare 2/3
Nyheter / Lilla ntguiden 2/11
Nyheter / Kryddorna i maten 30/10
Nyheter / Pasta som pasta eller? 31/3
Nyheter / Nya lckra recept 7/6
Nyheter / Nyheter september 3/9
Nyheter / Nyheter i juni 16/6
Nyheter / Nyhet p NamNam.se 27/4
Nyheter / Kulinarisk ordlista 12/4
Nyheter / Nya funktioner 2/4
Nyheter / Premir fr NamNam.se 15/3
Köket / Brdtips 21/8

© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: