I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
SÖNDAG 24 NOVEMBER 2024 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept

Mat & Dryck / Te

Färgstarkt i burken

Grönt te
kommer från tebusken och består av de torkade bladen. I Japan är det vanligt att tebladen ångas direkt efter skörden, i Kina rostas de.

Svart te
kommer från samma buske. Efter skörd får bladen oxidera fullt ut. De blir då svarta.

Vitt te
görs av de yttersta, späda skotten som får oxidera något. Mycket fint och dyrt te.

Rött te
är liksom svart te oxiderade blad från tebusken. Här har nedbrytningen gått ännu längre. Jordig smak.

Oolong
är ett mellanting mellan svart och grönt te, alltså delvis oxiderat. Ger en gul till orange brygd.

Gult te
fulländar den kinesiska färgsalan. Mild oxidering och en speciell behandling gör bladen gula. Påminner mycket om grönt te.

Rooibos
kallas också för "rött te". Växten som endast finns i Sydafrika är inte släkt med tebusken.

Källa: The Tea Center of Stockholm

Publicerad 2005-05-22 av Thomas

Fler artiklar från Mat & Dryck..
Det finns inga artiklar

Flera artiklar hittar du här »

Övriga artiklar
Blandat / Grilltips 21/6
Blandat / Litet fettlexikon 23/3
Nyheter / Sju asiatiska smaksättare 2/3
Nyheter / Lilla nötguiden 2/11
Nyheter / Kryddorna i maten 30/10
Nyheter / Pasta som pasta eller? 31/3
Nyheter / Nya läckra recept 7/6
Nyheter / Nyheter september 3/9
Nyheter / Nyheter i juni 16/6
Nyheter / Nyhet på NamNam.se 27/4
Nyheter / Kulinarisk ordlista 12/4
Nyheter / Nya funktioner 2/4
Nyheter / Premiär för NamNam.se 15/3
Köket / Brödtips 21/8

© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: