|
|
Mat & Dryck / Te
Färgstarkt i burken
Grönt te
kommer från tebusken och består av de torkade bladen. I Japan är det vanligt att tebladen ångas direkt efter skörden, i Kina rostas de.
Svart te
kommer från samma buske. Efter skörd får bladen oxidera fullt ut. De blir då svarta.
Vitt te
görs av de yttersta, späda skotten som får oxidera något. Mycket fint och dyrt te.
Rött te
är liksom svart te oxiderade blad från tebusken. Här har nedbrytningen gått ännu längre. Jordig smak.
Oolong
är ett mellanting mellan svart och grönt te, alltså delvis oxiderat. Ger en gul till orange brygd.
Gult te
fulländar den kinesiska färgsalan. Mild oxidering och en speciell behandling gör bladen gula. Påminner mycket om grönt te.
Rooibos
kallas också för "rött te". Växten som endast finns i Sydafrika är inte släkt med tebusken.
Källa: The Tea Center of Stockholm
Publicerad 2005-05-22 av Thomas
Fler artiklar från Mat & Dryck..
Det finns inga artiklar
Flera artiklar hittar du här »
Övriga artiklar
Blandat / Grilltips
21/6
Blandat / Litet fettlexikon
23/3
Nyheter / Sju asiatiska smaksättare
2/3
Nyheter / Lilla nötguiden
2/11
Nyheter / Kryddorna i maten
30/10
Nyheter / Pasta som pasta eller?
31/3
Nyheter / Nya läckra recept
7/6
Nyheter / Nyheter september
3/9
Nyheter / Nyheter i juni
16/6
Nyheter / Nyhet på NamNam.se
27/4
Nyheter / Kulinarisk ordlista
12/4
Nyheter / Nya funktioner
2/4
Nyheter / Premiär för NamNam.se
15/3
Köket / Brödtips
21/8
|
|
|
© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
Glömt lösenordet?
Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.
Annons:
|
|