|
|
Mat & Dryck / Snabba såser till det grillade
Med turkisk yoghurt, kvarg eller créme fraiche i kylen är det lätt att få till en god sås till det grillade.
Mynta - Passar till grillat lamm och tabbouleh.
Blanda 2 dl turkisk yoghurt, kvarg eller crème fraiche med 20 finhackade myntablad, salt och peppar.
Mango chutney - Passar till grillade kycklingspett.
Blanda 2 dl turkisk yoghurt, kvarg eller crème fraiche med 1 dl mango chutney, salt och peppar.
Äpple & curry - Passar till grillade starka korvar eller grillat fläskkött.
Blanda 2 dl turkisk yoghurt, kvarg eller crème fraiche med 1 rivet äpple och 2-3 tsk curry, salt och peppar.
Sweet chili - Passar till grillad kyckling.
Blanda 2 dl turkisk yoghurt, kvarg eller crème fraiche med 1 dl sweet chilisås, salt och peppar.
Gurka & vitlök - Passar till grillade grönsaker och spett av olika slag.
Blanda 2 dl turkisk yoghurt, kvarg eller crème fraiche med 10 centimeter riven gurka och 1 riven vitlöksklyfta, salt och peppar.
Fetost & citron - Passar till färsbiffar eller grillspett med fläskkött.
Blanda 2 dl turkisk yoghurt, kvarg eller crème fraiche med 100 g smulad fetaost och rivet skal av ½ citron (endast det gula), salt och peppar.
BBQ - Passar till grillat nötkött.
Blanda 2 dl turkisk yoghurt, kvarg eller crème fraiche med 1 dl BBQ-sås, salt och peppar.
Bostongurka - Passar till grillade korvar.
Blanda 2 dl turkisk yoghurt, kvarg eller crème fraiche med 1 dl bostongurka, salt och peppar.
Publicerad 2023-10-15 av Thomas, från tidningen Mer Smak #3 - 2023
Fler artiklar från Mat & Dryck..
Det finns inga artiklar
Flera artiklar hittar du här »
Övriga artiklar
Blandat / Grilltips
21/6
Blandat / Litet fettlexikon
23/3
Nyheter / Sju asiatiska smaksättare
2/3
Nyheter / Lilla nötguiden
2/11
Nyheter / Kryddorna i maten
30/10
Nyheter / Pasta som pasta eller?
31/3
Nyheter / Nya läckra recept
7/6
Nyheter / Nyheter september
3/9
Nyheter / Nyheter i juni
16/6
Nyheter / Nyhet på NamNam.se
27/4
Nyheter / Kulinarisk ordlista
12/4
Nyheter / Nya funktioner
2/4
Nyheter / Premiär för NamNam.se
15/3
Köket / Brödtips
21/8
|
|
|
© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
Glömt lösenordet?
Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.
Annons:
|
|