|
|
Kulinarisk ordlista
Vad betyder tranchera? Är Pumpernickel ett livsmedel?
Vad gör man med köttet när man mortifierar det?
Dessa frågor och många fler, får du svar på här.
|
A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|Å|Ä|Ö
|
V
|
V.O.
|
Förkortning för very old (om konjak). Beteckning för lång lagringstid, 10 år
|
Vassbuk
|
Annat namn på Skarpsill
|
Vassla
|
Vassle, den del av mjölken som blir kvar sedan man frånskilt fettet och ostämnet, används bl a till framställning av mesvaror
|
Velouté
|
En ljus grundsås på fisk-, kalv- eller fågelbuljong, smör och eventuellt mjölk
|
Vermiceller
|
Tunna makaroner som används i soppor
|
Vinägrette
|
Salladssås med vinäger, olja och kryddor
|
Vol-au-vent
|
Bakverk av smördeg, fylld med stuvning (vå´låva´ng)
|
Västgötalåda
|
Stekta panerade skivor av kalvbräss med flera sorters späda grönsaker
|
Västkustsallad
|
Skaldjurssallad med hummer, räkor, musslor, champinjoner, grönsallad och tomater
|
Vätternsmörgås
|
En stekt brödskiva med smörfrästa spenatblad och ett par skivor stekt röding, garnerad med sallad, persiljesmör, citron och tomat
|
Vört
|
En mellanprodukt i ölframställning. Används också som degspad i vörtbröd
|
|
|
Upp
|
|
|
|
© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
Glömt lösenordet?
Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.
Annons:
|
|