|
|
Kulinarisk ordlista
Vad betyder tranchera? Är Pumpernickel ett livsmedel?
Vad gör man med köttet när man mortifierar det?
Dessa frågor och många fler, får du svar på här.
|
A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|Å|Ä|Ö
|
N
|
Nagga
|
Göra små hack eller hål i en utbakad eller kavlad deg. Ger en jämnare yta efter gräddning
|
Nappera
|
Täcka en maträtt med till exempel gelé
|
Nasi goreng
|
Stekt ris med indonesisk kryddning
|
Navarin
|
Ragu på lamm eller får med grönsaker
|
Noisette
|
Liten renskuren kotlett eller liten skiva, av kalv, lamm eller fläsk, vanligen av filéen (franska)
|
Nougat
|
Brynt socker tillsatt hackad mandel, stelnar vid avsvalning och används bruten i bitar som konfekt eller krossad till smaksättning och garnering. Vit nougat görs på kokt honung, vispade äggvitor och mandel
|
Nudlar
|
Bandmakaroner, ofta formade nystan
|
Nävgröt
|
Gröt kokad på vatten och skrämjöl av havre. Den ska vara så tjock att man "kan ta den med nävarna"
|
Upp
|
|
|
|
© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
Glömt lösenordet?
Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.
Annons:
|
|