|
|
Kulinarisk ordlista
Vad betyder tranchera? Är Pumpernickel ett livsmedel?
Vad gör man med köttet när man mortifierar det?
Dessa frågor och många fler, får du svar på här.
|
A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|Å|Ä|Ö
|
D
|
Dagobertsmörgås
|
Benämning på dubbelsmörgås med kallt mellanlägg
|
Déglacera
|
Ta vara på smakämnen efter stekning genom att späda pannan med vätska och sedan koka ihop den kraftigt
|
Degrässera
|
Skumma bort fett
|
Dekantera
|
Hälla av, låta rinna av
|
Delmonico
|
Lätt potatismos med äggula gratinerat i tartelettform
|
Demiglace
|
Buljong som kokat ihop tills den blivit koncentrerad och trögflytande
|
Dijonsmörgås
|
Gratinerad smörgås med skinka, hönsstuvning och en skiva bräckt bacon
|
Djangyu
|
Äkta kinesisk soja
|
Dolma
|
Ursprungligen turkisk benämning på färs inrullad i vinlöv eller kålblad, härav våra svenska kåldolmar
|
Doppsko
|
Pytt i panna med grädde
|
Dragé
|
Mandel, nöt e dyl. överdragen med glasyr
|
Dressera
|
Forma, binda upp eller pressa
|
Dressing
|
Salladssås med olja och vinäger eller citron
|
Drops
|
Ett slags ofyllda karameller med syrlig smak
|
Upp
|
|
|
|
© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
Glömt lösenordet?
Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.
Annons:
|
|