|
|
Kulinarisk ordlista
Vad betyder tranchera? Är Pumpernickel ett livsmedel?
Vad gör man med köttet när man mortifierar det?
Dessa frågor och många fler, får du svar på här.
|

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|Å|Ä|Ö
|
E
|
Egg nog
|
Alkoholhaltig dryck gjord på ägg och grädde eller mjölk (engelsk)
|
Empanadas
|
Små portionspajer med fyllning av starkt kryddad köttstuvning (spanskt)
|
Enköpingslåda
|
Stekt wienerkorv och stekt potatis, ägg, lök och riven pepparrot
|
Entré
|
Förrätt som serveras närmast före huvudrätten
|
Escargot
|
Ätlig snigel, vinbergssnäcka (eskargå´)
|
Eslövslåda
|
Stekt fläskfilé, kalvnjure, prinskorv, potatismos och béarnaise
|
Espelettepeppar
|
En röd pepparsort från området Espelette i Frankrike och som används i bayonneskinka.
|
Esterhazy
|
Bräserad kötträtt i gräddsås med grönsaksstrimlor
|
Upp
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
Glömt lösenordet?

Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.

Annons:
|
|