I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
ONSDAG 2 APRIL 2025 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept

Kulinarisk ordlista

Vad betyder tranchera? Är Pumpernickel ett livsmedel?
Vad gör man med köttet när man mortifierar det?

Dessa frågor och många fler, får du svar på här.
 


A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|Å|Ä|Ö
E

Egg nog
Alkoholhaltig dryck gjord på ägg och grädde eller mjölk (engelsk)
Empanadas
Små portionspajer med fyllning av starkt kryddad köttstuvning (spanskt)
Enköpingslåda
Stekt wienerkorv och stekt potatis, ägg, lök och riven pepparrot
Entré
Förrätt som serveras närmast före huvudrätten
Escargot
Ätlig snigel, vinbergssnäcka (eskargå´)
Eslövslåda
Stekt fläskfilé, kalvnjure, prinskorv, potatismos och béarnaise
Espelettepeppar
En röd pepparsort från området Espelette i Frankrike och som används i bayonneskinka.
Esterhazy
Bräserad kötträtt i gräddsås med grönsaksstrimlor
Upp

© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: