I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
TISDAG 20 FEBRUARI 2018 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept

Kulinarisk ordlista

Vad betyder tranchera? Är Pumpernickel ett livsmedel?
Vad gör man med köttet när man mortifierar det?

Dessa frågor och många fler, får du svar på här.
 


A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|Å|Ä|Ö
N

Nagga
Göra små hack eller hål i en utbakad eller kavlad deg. Ger en jämnare yta efter gräddning
Nappera
Täcka en maträtt med till exempel gelé
Nasi goreng
Stekt ris med indonesisk kryddning
Navarin
Ragu på lamm eller får med grönsaker
Noisette
Liten renskuren kotlett eller liten skiva, av kalv, lamm eller fläsk, vanligen av filéen (franska)
Nougat
Brynt socker tillsatt hackad mandel, stelnar vid avsvalning och används bruten i bitar som konfekt eller krossad till smaksättning och garnering. Vit nougat görs på kokt honung, vispade äggvitor och mandel
Nudlar
Bandmakaroner, ofta formade nystan
Nävgröt
Gröt kokad på vatten och skrämjöl av havre. Den ska vara så tjock att man "kan ta den med nävarna"
Upp

© 2003 - 2018 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: