I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
TISDAG 20 FEBRUARI 2018 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept

Kulinarisk ordlista

Vad betyder tranchera? Är Pumpernickel ett livsmedel?
Vad gör man med köttet när man mortifierar det?

Dessa frågor och många fler, får du svar på här.
 


A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|Å|Ä|Ö
V

V.O.
Förkortning för very old (om konjak). Beteckning för lång lagringstid, 10 år
Vassbuk
Annat namn på Skarpsill
Vassla
Vassle, den del av mjölken som blir kvar sedan man frånskilt fettet och ostämnet, används bl a till framställning av mesvaror
Velouté
En ljus grundsås på fisk-, kalv- eller fågelbuljong, smör och eventuellt mjölk
Vermiceller
Tunna makaroner som används i soppor
Vinägrette
Salladssås med vinäger, olja och kryddor
Vol-au-vent
Bakverk av smördeg, fylld med stuvning (vå´låva´ng)
Västgötalåda
Stekta panerade skivor av kalvbräss med flera sorters späda grönsaker
Västkustsallad
Skaldjurssallad med hummer, räkor, musslor, champinjoner, grönsallad och tomater
Vätternsmörgås
En stekt brödskiva med smörfrästa spenatblad och ett par skivor stekt röding, garnerad med sallad, persiljesmör, citron och tomat
Vört
En mellanprodukt i ölframställning. Används också som degspad i vörtbröd


Upp

© 2003 - 2018 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: