I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
TISDAG 20 FEBRUARI 2018 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept

Kulinarisk ordlista

Vad betyder tranchera? Är Pumpernickel ett livsmedel?
Vad gör man med köttet när man mortifierar det?

Dessa frågor och många fler, får du svar på här.
 


A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|Å|Ä|Ö
D

Dagobertsmörgås
Benämning på dubbelsmörgås med kallt mellanlägg
Déglacera
Ta vara på smakämnen efter stekning genom att späda pannan med vätska och sedan koka ihop den kraftigt
Degrässera
Skumma bort fett
Dekantera
Hälla av, låta rinna av
Delmonico
Lätt potatismos med äggula gratinerat i tartelettform
Demiglace
Buljong som kokat ihop tills den blivit koncentrerad och trögflytande
Dijonsmörgås
Gratinerad smörgås med skinka, hönsstuvning och en skiva bräckt bacon
Djangyu
Äkta kinesisk soja
Dolma
Ursprungligen turkisk benämning på färs inrullad i vinlöv eller kålblad, härav våra svenska kåldolmar
Doppsko
Pytt i panna med grädde
Dragé
Mandel, nöt e dyl. överdragen med glasyr
Dressera
Forma, binda upp eller pressa
Dressing
Salladssås med olja och vinäger eller citron
Drops
Ett slags ofyllda karameller med syrlig smak
Upp

© 2003 - 2018 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: