I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
ONSDAG 18 OKTOBER 2017 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept

Kulinarisk ordlista

Vad betyder tranchera? Är Pumpernickel ett livsmedel?
Vad gör man med köttet när man mortifierar det?

Dessa frågor och många fler, får du svar på här.
 


A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|Å|Ä|Ö
A

Aioli
Kall fransk vitlökssås med äggula, olja och citronsaft
Aladåb
Gelérätt av buljong eller spad samt bitar av fisk, kött, fågel, vilt eller grönsaker
Ansa
Putsa, ta bort oanvända delar
Ansjovis
Äkta ansjovis = sillfisk som främst fångas i medelhavet, inlagd i olja och kryddor importeras den till Sverige under namnet sardell. Svensk ansjovis är en inläggning av skarpsill
Anslag
Lätt sockerkaka som stomme till tårtor och bakelser
Antipasto
Italienska för kall förrätt
Aperitif
Aptitretande dryck
Arbus
Vattenmelon
Aromater
Kryddor som anis, basilika, dragon, fänkål, körvel, mejram och timjan
Arrowrot
Stärkelserikt mjöl, till avredning av klara soppor och såser
Aubergine
Äggplanta, sydeuropeisk, päronformad, mörkt lilafärgad grönsak med ljusgrönt kött
Avocado
Päronliknande frukt, äts naturell eller serveras som entré fylld med t ex skaldjurs- eller tomatsallad
Upp

© 2003 - 2017 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: