Chilipicklade gulbetor
|
Gott tillbehör exempelvis till stekt och grillat kött.
|

|
Kategori: tillbehör
Portioner: 8
Tid: ca
25 timmar och 0 minuter
Ingredienser
500 g gulbetor
1 dl ättiksprit (12 %)
1 ½ dl strösocker
3 dl vatten
1 tsk salt
2 chilipeppar, röda
ca 30 g ingefära
|
Tillagning
Koka betorna mjuka i saltat vatten. Skölj i kallt vatten och dra av skalet med fingrarna.
Koka upp ättika, socker, vatten och salt.
Skölj och skiva chilin tunt. Skala och skiva ingefäran tunt.
Skär de kokta betorna i klyftor och varva i väl rengjorda burka med chili och ingefära.
Häll på lagen och sätt på locket. Låt svalna och förvara kallt. Låt stå i minst 1 dygn innan servering.
Recept från tidningen Buffé #09/2025
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-10-05 Uppdaterad
2025-10-05
|
Detta recept passar bra ihop med...
Snabb viltskavsyakiniku med picklade gulbetor

|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|