Snabb viltskavsyakiniku med picklade gulbetor
|
Yakiniku, som betyder grillat kött, är en populär japansk rätt där tunna skivor kött snabbt grillas och ofta doppas i en söt sojasås. Rätten serveras med ris, grönsaker och sesamfrön.
|
|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
400 g älgskav eller annan skav
3 msk olja, neutral
4 salladslökar
ca 5 cm ingefära
2 vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
1 dl soja, japansk
2 msk strösocker
TILL SERVERING
ris
1 msk sesamfrö
picklade gulbetor
|
Tillagning
Lägg det frysta köttet i en stekpanna med oljan. Separera köttstrimlorna allt eftersom det tinar. Bryn så det får färg.
Ansa och skiva salladslöken fint. Skala och hacka ingefäran fint och riv vitlöken. Tillsätt salladslök (spar ½ dl till servering), ingefära och vitlök i stekpannan och låt steka i 2 minuter.
Tillsätt sesamolja, soja och socker. Låt detta puttra in i skaven i någon minut.
Servera med picklade gulbetor (se recept nedan) och ris, toppa med sesamfrö och resten av salladslöken.
Recept från tidningen Buffé #09/2025
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-10-05 Uppdaterad
2025-10-05
|
Detta recept passar bra ihop med...
Chilipicklade gulbetor

|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|