Grillad kyckling från Shiraz
|
Lök och citron i marinaden gör kycklinglåren både möra och saftiga i denna subtilt aromatiska anrättning från regionen Shiraz. Kryddan sumak finns i många mataffärer, men kan till nöds ersättas av ett bra paprikapulver.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
6 timmar och 30 minuter
Ingredienser
800 g kycklingben
MARINAD
½ dl yoghurt, tjock
1 dl gul lök, finriven
1 msk vitlök, finriven
2 tsk gurkmeja
2 tsk sumak
1 tsk mynta, torkad
1 ½ tsk salt
½ tsk svartpeppar, nymald
2 msk olivolja
1 msk citron, pressad
TILL SERVERING
persiskt ris, se länk till recept nedan
citron
granatäppelkärnor
|
Tillagning
Blanda alla ingredienser till marinaden.
Lägg ner kycklingen i marinaden och låt stå i kylen i minst 6 timmar, men gärna över natten.
Grilla kycklingen över medelstark värme cirka 15 minuter eller tills den är genomstekt. Vänd då och då och kolla noga att den är färdig genom att skära ett jack in till benet.
Servera på en gång och pressa gärna över citron. Servera med ris och granatäppelkärnor.
Recept från DN Lördag 2025-05-31
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-07-11 Uppdaterad
2025-07-11
|
Detta recept passar bra ihop med...
Persiskt ris på enkelt vis

|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|