Pesto
|
Hemgjord pesto. Jättegott. Det blir 1,6 kilo pesto av receptet.
|

|
Kategori: tillbehör
Portioner: 16
Tid: ca
20 minuter
Ingredienser
425 g basilika, färsk
25 g vitlök
120 g pinjenötter
190 ml olivolja, kallpressad
425 ml olivolja
50 g pecorinoost, finriven
230 g parmesanost, finriven
salt
|
Tillagning
Repa av basilikabladen. Släng eventuella fula blad. Koka upp en kastrull med vatten och lägg i bladen. Blanchera i 5 sekunder tills bladen slokar.
Sila av bladen i en sil. Pressa ur vätskan när de är så pass svala att de går att hantera. Ställ åt sidan.
Dela vitlöksklyftorna på längden. Fyll en liten kastrull med kallt vatten och tillsätt vitlöksklyftorna. Låt koka upp.
Ta upp vitlöksklyftorna ur vattnet och låt dem svalna en liten stund i isvatten.
Hacka basilikan grovt. Lägg basilika, pinjenötter, blancherad vitlök och all olivolja i en stor bunke.
Mixa med stavmixer till en grov och grynig röra. Rör ner ostarna i såsen. Smaka av med salt.
Häll upp peston i små förvaringsburkar.
Recept: Ferran Adrià
Inskickad av PREBEN Publicerad 2012-04-15 Uppdaterad
-
|
Detta recept passar bra ihop med...
Shake sallad

|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|