Brysselkål med vitlök och citron
|
Brysselkål anses ha odlats fram vid slutet av 1400-talet i Belgien, därav namnet. Kallas även för rosenkål.
|
|
Kategori: tillbehör
Portioner: 4
Tid: ca
10 minuter
Ingredienser
500 g brysselkål, färsk
2 msk olivolja
1 msk smör
½ rödlök
2 vitlöksklyftor
½ citron
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 msk honung
|
Tillagning
Rensa och halvera brysselkålen.
Stek i olja och smör 2-3 minuter. Finhacka rödlöken och finriv skalet av citronen. Tillsätt lök, pressad vitlök, citronskal och saft.
Salta, peppra och ringla över honung. Stek ytterligare i 5 minuter.
Om rätten ska serveras på ett buffébord så räcker det till 8 personer.
Inskickad av PREBEN Publicerad 2011-12-18 Uppdaterad
-
|
Detta recept passar bra ihop med...
Trettondagskalkon i ugn med fyllning

|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|