Boquerones en vinagre
|
Eller ansjovis i vinäger rakt översatt. Denna tapas är här gjord på strömming istället.
|

|
Kategori: smårätter
Portioner: 4
Tid: ca
24 timmar och 15 minuter
Ingredienser
200 g strömmingsfilé
1 ½ dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
½ msk salt
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
½ kruka persilja, hackad
½ citron, rivets skal
|
Tillagning
Blanda vinäger, vatten och salt i en bunke. Lägg i strömmingen och låt ligga i kylen i cirka 24 timmar.
Dra skinnet av strömmingen när det är dags att servera och lägg upp på ett fat.
Hacka vitlöken och blanda med oljan. Ringla över fisken. Riv över citronzest. Toppa med persilja och nymalen svartpeppar.
Recept från Vinsider #07/2025
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-09-26 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|