Pesto med basilika
|
Visst är det gott med hemmagjord pesto? Dessutom är det superlätt att göra egen pesto och det passar till det mesta – som pasta pesto, pizza eller sallad. Här är peston gjord på klassiskt vis med basilika, pinjenötter, parmesan och vitlök.
|

|
Kategori: tillbehör
Portioner: 4
Tid: ca
15 minuter
Ingredienser
2 krukor basilika
½ dl pinjenötter
1 vitlöksklyfta, riven
1 dl parmesan, finriven
1 ½ dl olivolja
salt
svartpeppar
|
Tillagning
Mixa alla ingredienser till en slät pesto och smaka av med salt och peppar.
Man kan byta ut mot andra nötter samt ha med lite persilja och citron.
Pesto går att frysa.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-09-21 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|