Apfelstrudel
|
En enkel varian av apfelstrudel som gärs med färdig smördeg. Denna variant är frasig och kaneldoftande som sig bör samt får en extra smakhöjare av rostad mandel och citron.
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 8
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
400 - 500 g äpplen, syrliga
1 dl sötmandel
¾ dl strösocker
2 tsk kanel
¾ dl russin
2 msk ströbröd
1 citron, rivet skal
1 rulle smördeg, kyld
TOPPING
1 ägg, till pensling
mandelspån
hackad mandel
florsocker
TILL SERVERING
vaniljglass eller lättvispad grädde
|
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C. Skala, kärna ur och fintärna äpplena. Rosta mandeln i torr panna och grovhacka.
Blanda äpple, hackad mandel (spara lite till topping), socker, kanel, russin, ströbröd och citronskal.
Rulla ut degen. Lägg äppelfyllningen längs ena långsidan. Vik in kortsidornas kanter och rulla ihop. Lägg rullen med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper.
Nagga försiktigt hål i strudeln. Pensla med ägg och strö på hackad mandel och mandelspån.
Grädda mitt i ugnen tills degen har fått fin färg, cirka 30 minuter. Låt svalna lite innan servering och pudra över florsocker.
Recept från ät&drick #5/2025
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-09-21 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|