Sesamstekt kycklinglårfilé med lime och chili
|
En snabb och enkel middag med kycklinglårfilé smaksatt med soja, lime, honung och sambal. Servera med havreris och limeklyftor.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 2
Tid: ca
25 minuter
Ingredienser
300 g kycklinglårfiléer, strimlade
1 msk sesamolja
1 msk soja, japansk
1 msk lime, pressad
½ msk honung, flytande
1 tsk sambal oelek
1 röd paprika
2 salladslökar
SERVERING
1 ½ dl havreris
2 limeklyftor
färsk koriander
|
Tillagning
Koka havreriset enligt anvisningen på förpackningen.
Stek strimlad kyckling i sesamolja tills kycklingen är färdig och fått lite färg. Smaksätt med soja, limesaft, honung och sambal oelek.
Kärna ur och skär paprikan i bitar. Vänd ner i kycklingen och stek någon minut. Vänd i skivad salladslök strax innan servering.
Servera med havreris, koriander och gärna en limeklyfta.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-07-07 Uppdaterad
2025-07-07
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|