Sausage rolls med salsiccia och äpple
|
Passar som snacks till en drink, som lunch eller som en del av en buffé. Supergoda! Receptet ger 8 rullar.
|

|
Kategori: smårätter
Portioner: 4
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
1 schalottenlök, finhackad
1 äpple, skalat och grovrivet
400 g salsicciafärs, färsk
1 rulle smördeg, färsk (250 g)
1 ägg, uppvispat
1 tsk sesamfrön
TILL SERVERING
stark senap, t ex Colmans
|
Tillagning
Receptet ger 8 rullar.
Värm ugnen till 200°C.
Blanda lök och äpple med salsicciafärs. Om du inte hittar färs går det bra att köpa färska salsicciakorvar, snitta och press ur färsen ur korvskinnet.
Rulla ut smördegen och dela den på längden. Fördela färsen som en sträng i mitten av vardera smördegsremsa. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Rulla ihop smördegen och tryck till kanterna. Dela vardera rulle i 4 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med den förseglade kanten nedåt. Pensla alla bitar med mer ägg och strö över sesamfrön.
Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter, eller tills rullarna är frasiga och gyllene. Servera varma, ljumna eller kalla tillsammans med senap.
Recept från DN Lördag 2024-04-20
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-07-07 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|