Rostade grönsaker med mozzarella och krutonger
|
Äntligen vår! Detta recept passar som buffémat. Gott och fräscht.
|

|
Kategori: smårätter
Portioner: 6
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
3 paprikor
4 rödlökar
2 zucchini
1 vitlöksklyfta, riven
2 dl örter, hackade t ex persilja och timjan
1 tsk chiliflakes
2 msk rödvinsvinäger
2 skivor surdegsbröd, ljust
250 g mozzarella
olivolja
salt
svartpeppar
|
Tillagning
Receptet ger 6-8 bufféportioner.
Sätt ugnen på 250°C. Kvarta och kärna ur paprikorna. Skala och kvarta rödlöken. Skiva zucchinin i centimetertjocka skivor. Lägg allt på en plåt och blanda med 1 tsk salt, ½ tsk peppar och 2 msk olja. Ställ i mitten av ugnen cirka 30 minuter, tills grönsakerna är mjuka och fått färg. Blanda runt efter halva tiden.
Rör ihop vitlök, örter, chiliflakes, vinäger, 4 msk olja och 1 tsk salt till en dressing. Skär brödet i tärningar och stek i 2 msk olja till de får lite färg.
Lägg upp grönsaker och krutonger på ett fat och bryt över mozzarella. Ringla över dressingen.
Recept från tidningen Buffé #04/2024
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-07-03 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|