I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
SÖNDAG 6 JULI 2025 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Smördegspaj med lök och brieost
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Det blir ett extra frasigt pajskal när man använder smördeg som botten.

Kategori: smårätter
Portioner: 4
Tid: ca 40 minuter

Ingredienser

1 smördegsrulle, kyld cirka 250 g
500 g färska lökar, gula och röda
1 msk smör
1 tsk timjan, torkad
salt
nymalen svartpeppar
150 g brieost
4 ägg
1 ½ dl mjölk
1 dl vispgrädde

FETAOSTSÅS
2 dl yoghurt, turkisk 10 %
150 g fetaost
1 citron, rivet skal
2 msk dill, färsk

Tillagning

Sätt ugnen på 200°C. Rulla ut smördegen och lägg den i en pajform, 24 centimeter i diameter. Skär bort deg som blir över.

Nagga degen och förgrädda i nedre delen av ugnen 10 minuter.

Skala eller skölj löken och dela på mitten, låt en del av den gröna stjälken sitta kvar. Fräs dem mjuka i smör i stekpanna och krydda med timjan, salt och peppar.

Lägg löken i pajskalet varvat med skivad brie. Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt och peppar och häll över löken. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter tills det stelnat.

Fetaostsås: Blanda yoghurt, smulad fetaost, citronskal och dill, salta och peppra.

Recept från tidningen MatMagasinet #8/2024

Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-07-02 Uppdaterad 0000-00-00

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: