|
|
Smördegspaj med lök och brieost
|
Det blir ett extra frasigt pajskal när man använder smördeg som botten.
|

|
Kategori: smårätter
Portioner: 4
Tid: ca
40 minuter
Ingredienser
1 smördegsrulle, kyld cirka 250 g
500 g färska lökar, gula och röda
1 msk smör
1 tsk timjan, torkad
salt
nymalen svartpeppar
150 g brieost
4 ägg
1 ½ dl mjölk
1 dl vispgrädde
FETAOSTSÅS
2 dl yoghurt, turkisk 10 %
150 g fetaost
1 citron, rivet skal
2 msk dill, färsk
|
Tillagning
Sätt ugnen på 200°C. Rulla ut smördegen och lägg den i en pajform, 24 centimeter i diameter. Skär bort deg som blir över.
Nagga degen och förgrädda i nedre delen av ugnen 10 minuter.
Skala eller skölj löken och dela på mitten, låt en del av den gröna stjälken sitta kvar. Fräs dem mjuka i smör i stekpanna och krydda med timjan, salt och peppar.
Lägg löken i pajskalet varvat med skivad brie. Vispa samman ägg, mjölk, grädde, salt och peppar och häll över löken. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter tills det stelnat.
Fetaostsås: Blanda yoghurt, smulad fetaost, citronskal och dill, salta och peppra.
Recept från tidningen MatMagasinet #8/2024
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-07-02 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|