Friterad blomkål med myntayoghurtsås
|
En klassiker från Japan. Servera som ett tillbehör eller som del av en buffé. Eller som snacks till en drink eller en kall öl - alltid uppskattat.
|

|
Kategori: smårätter
Portioner: 4
Tid: ca
20 minuter
Ingredienser
1 blomkålshuvud, litet
neutral olja, till fritering
1 lime, klyftad
FRITYRSMET
½ chili, röd hackad, eller 1 tsk chiliflakes
2-3 salladslökar, strimlade
1 tsk garam masala
1 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk lökpulver
½ tsk spiskummin
1 tsk salt
2 ½ dl kikärtsmjöl
2 dl vatten
MYNTAYOGHURTSÅS
2 dl yoghurt, turkiskt 10 %
1-2 lime, saft och zest
2 msk mynta, färsk hackad
1 msk strösocker
½ dl vatten
1 nypa flingsalt
|
Tillagning
Blanda ingredienserna till myntayoghurtsåsen. Smaka av med mer salt om det behövs.
Koka blomkålen i lättsaltat vatten i en stor kastrull i cirka 2 minuter. Häll av i ett durkslag och låt blomkålen rinna av ordentligt.
Blanda alla ingredienserna till frityrsmeten.
Hetta upp oljan i en kastrull till 180°C.
Lägg blomkålsbitarna i frityrsmeten och blanda runt ordentligt. Fritera i oljan till smeten sätter sig och får fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera med myntayoghurtsåsen och limeklyftor.
Recept från DN Lördag 2024-0928
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-07-02 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|