Cinnamon rolls med glasyr
|
Kanelbullens dag firar vi med en långpanna fylld av saftiga amerikanska cinnamon rolls.
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 12
Tid: ca
7 timmar och 50 minuter
Ingredienser
2 dl mjölk (3 %)
3 msk strösocker
12 g jäst, färsk
100 g smör, rumstempererat
2 ägg, rumstempererade
8 dl vetemjöl (480 g) + extra till utbakning
½ tsk salt
FYLLNING
125 g smör, rumstempererat
1 dl muscovadosocker, ljust
½ dl strösocker
1 ½ msk kanel, malen
1 krm salt
GLASYR
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk mjölk (3 %)
|
Tillagning
Värm mjölken tillsammans med sockret i en kastrull till 37°C.
Smula jästen i bunken till en bakmaskin och häll över mjölken, rör tills jästen löst sig. Rör ner smör, ägg och hälften av mjölet i bunken. Tillsätt resten av mjölet och saltet och knåda till en smidig deg, cirka 10 minuter. Plasta bunken och låt degen vila i kylen minst 6 timmar, gärna över natten.
Klä en ugnsform cirka 25*35 centimeter med bakplåtspapper. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Kavla ut degen till en 30*40 centimeter stor rektangel på mjölad bänk. Bred ut fyllningen jämnt över degen. Rulla försiktigt ihop degen på längden. Skär längden i 12 delar. Lägg bullarna i ugnsformen och låt jäsa under bakduk 1 timme.
Sätt ugnen på 200°C. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter till de fått fin färg. Låt svalna 15 minuter i formen.
Blanda florsocker och vaniljsocker, rör i mjölken till en slät glasyr. Bred över bullarna.
Recept från tidningen Buffé #09/2024
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-07-02 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|