Cheesecake med jordgubbar
|
Vi skämmer bort oss med lyxig cheesecake gjord på chokladkakor
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 6
Tid: ca
3 timmar och 50 minuter
Ingredienser
75 g smör
250 g chokladkakor med chokladbitar
4 gelatinblad
150 g + 200 g jordgubbar
125 g florsocker (2 dl)
1 lime, saft och skal
100 g färskost, naturell
2 ½ dl vispgrädde
|
Tillagning
Smält smöret på svag värme i en kastrull. Kör kakorna i mixer och blanda med smöret. Fördela massan i en form, cirka 20*15 centimeter, och tryck till ordentligt. Ställ i kylen.
Fyllning: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 10 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält försiktigt över vattenbad.
Snoppa 150 g jordgubbar och kör med florsocker i en mixer till puré. Tillsätt finrivet limeskal, limesaft och färskost och rör ihop.
Häll gelatinet i jordgubbspuréen och rör raskt ihop. Vispa grädden med elvisp i en skål och vänd ner i jordgubbskrämen. Fördela krämen i ett jämnt lager över kakbottnen. Ställ i kyl minst 3 timmar.
Snoppa resterande jordgubbar, skölj och torka och skär i skivor. Skär kakan i fina fyrkanter. Toppa med jordgubbarna och servera genast.
Recept från tidningen MatMagasinet #5/2025
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-06-30 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|