I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
ONSDAG 2 JULI 2025 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Fläskfilé i krämig sparris- och parmesanost
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Mild och fin fläskfilépanna som blir extra festlig tack vare grön sparris och parmesanost i den krämiga såsen. Servera med pasta.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 45 minuter

Ingredienser

600 g fläskfilé
2 tsk olja
salt
svartpeppar
12 sparris, grön
1 tsk olja
1 dl kycklingbuljong
3 dl crème fraiche
smör, till stekning
100 g parmesanost

TILL SERVERING
nykokt pasta

Tillagning

Putsa köttet. Skär det i 1 ½ centimeter tjocka skivor. Platta ut till tunnare skivor och stek på båda sidor i smör i het stekpanna. 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Ta upp köttet ur pannan och lägg åt sidan, varmhåll. Diska ur pannan.

Bryt av nedersta träiga biten på sparrisen (släng eller använd till soppa eller buljong). Dela sparrisen i cirka 3 centimeter långa bitar.

Stek sparrisen i smör i pannan med salt och peppar 1-2 minuter på medelvärme Tillsätt kycklingbuljong och crème fraiche. Låt sjuda 2 minuter, smaka av.

Finriv parmesanosten. Tillsätt den i såsen och sänk värmen. Lägg i köttet och låt allt bli genomvarmt.

Servera med pasta och gärna mer parmesan.

Recept från tidningen Mat Magasinet #5/2025

Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-06-30 Uppdaterad 0000-00-00

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: