Fläskfilé i krämig sparris- och parmesanost
|
Mild och fin fläskfilépanna som blir extra festlig tack vare grön sparris och parmesanost i den krämiga såsen. Servera med pasta.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
600 g fläskfilé
2 tsk olja
salt
svartpeppar
12 sparris, grön
1 tsk olja
1 dl kycklingbuljong
3 dl crème fraiche
smör, till stekning
100 g parmesanost
TILL SERVERING
nykokt pasta
|
Tillagning
Putsa köttet. Skär det i 1 ½ centimeter tjocka skivor. Platta ut till tunnare skivor och stek på båda sidor i smör i het stekpanna. 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Ta upp köttet ur pannan och lägg åt sidan, varmhåll. Diska ur pannan.
Bryt av nedersta träiga biten på sparrisen (släng eller använd till soppa eller buljong). Dela sparrisen i cirka 3 centimeter långa bitar.
Stek sparrisen i smör i pannan med salt och peppar 1-2 minuter på medelvärme Tillsätt kycklingbuljong och crème fraiche. Låt sjuda 2 minuter, smaka av.
Finriv parmesanosten. Tillsätt den i såsen och sänk värmen. Lägg i köttet och låt allt bli genomvarmt.
Servera med pasta och gärna mer parmesan.
Recept från tidningen Mat Magasinet #5/2025
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-06-30 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|