I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
ONSDAG 2 JULI 2025 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Dubbelmarinerad fläskfilé med potatissallad
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Marinera filén både före och efter stekning få får den extra god smak. Servera med potatissallad - festmat som kan förberedas.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 48 timmar och 45 minuter

Ingredienser

600 g fläskfilé
smör, till stekning

MARINAD 1
2 vitlöksklyftor
1 dl rödvin
2 msk honung
½ dl olivolja

MARINAD 2
½ dl soja, japansk
½ dl balsamvinäger
½ dl olivolja
½ dl örter, hackade, t e x persilja och basilika
3 krm svartpeppar, mald
2 citroner, finrivet skal

POTATISSALLAD
600 g potatis, gärna småpotatisar
1 dl örter, hackade t ex dill, persilja, basilika
1 dl majonnäs
3 dl yoghurt, grekisk, 10 %
1 vitlöksklyfta, riven
salt
nymald svartpeppar

Tillagning

Putsa köttet fritt från senor.

Marinad 1: Skala och riv vitlöken, blanda med resten av ingredienserna. Lägg köttet och marinaden i en plastlåda med lock eller tät plastpåse 24 timmar. Skaka lådan några gånger under marineringen eller vänd runt köttet i påsen.

Sätt ugnen på 125°C. Ta upp köttet ur marinaden och torka av det. Släng marinaden. Bryn köttet i smör i en het panna till det fått fin färg. Lägg det i en ugnsform och stek i ugnen till innertemperaturen är 68°C. Låt köttet vila 15 minuter.

Marinad 2: Blanda ingredienserna. Lägg det ljumna köttet i marinaden och låt det ligga där minst 3 timmar, gärna ett dygn. Ta upp köttet ur marinaden och skär det i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna på serveringsfat och ringla lite av marinad 2 över.

Potatissallad: Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet, låt svalna. Mixa örterna med majonnäsen, blanda sedan med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med någon primör, t ex lättkokt sparris.

Recept från tidningen MatMagasinet #5/2025

Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-06-23 Uppdaterad 0000-00-00

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: