Zucchinifritters med halloumi
|
Läckra små biffar med frisk smak av citron, persilja och mynta. Jättegoda på en sallad, i bowl eller på ett fat bredvid andra smårätter.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
1 timme och 30 minuter
Ingredienser
3 zucchini, cirka 500 g
2 gula lökar
200 g halloumi
3 salladslökar
1 kruka persilja
1 lime, finrivet skal
2 ägg
ca 2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl ströbröd
½ dl potatismjöl
salt
peppar
1 dl mynta, färsk hackad eller 1 msk torkad
olivolja till stekning, cirka 5 dl
|
Tillagning
Grovriv zucchini och lägg den i ett durkslag. Salta och låt stå i cirka 30 minuter.
Grovriv gul lök och halloumi. Finhacka salladslök och persilja. Riv limen på ett zestjärn. Vispa äggen lätt. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur zucchinin och blanda alla ingredienserna i en skål. Om smeten verkar lös, tillsätt lite mer mjöl. Låt smeten vila i kylskåpet cirka 30 minuter.
Rulla zucchinismeten till bollar. Värm stekpannan, häll i olivolja och lägg ned bollarna. Platta till dem något under stekningen. Servera dina fritters med tzatziki och nybakat bröd.
Recept från tidningen MatMagasinet #5/2025
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-06-23 Uppdaterad
2025-06-23
|
Detta recept passar bra ihop med...
Tzatziki

|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|