Härliga halloumibollar
|
De här små friterade ostbollarna med balanserad sälta passar perfekt till drinken, men man kan lika gärna äta dem efter maten.
|

|
Kategori: smårätter
Portioner: 12
Tid: ca
1 timme och 0 minuter
Ingredienser
200 g halloumi
2 äggulor
2 msk olivolja
2 äggvitor
TILL PANERING
1 dl vetemjöl
1 ½ dl panko
4 dl olivolja, till fritering
TILL SERVERING
flytande honung
|
Tillagning
Receptet ger cirka 12-15 stycken.
Riv halloumi. Blanda osten med äggula och olivolja. Vispa äggvitan.
Rulla 12 bollar, först i vetemjöl, sedan i vispad äggvita och till sist panko.
Fritera bollarna i omgångar i olivolja. Låt bollarna droppa av på hushållspapper. Lägg upp på ett fat, ringla honung över och servera.
Recept från tidningen MatMagasinet #5/2025
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-06-23 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|