I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
LÖRDAG 26 APRIL 2025 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Tagliata på flankstek
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
En italiensk klassiker med skivat saftigt kött, pinjenötter och hyvlad parmesan på en rucolabädd. Kan det bli enklare - eller godare? Vill du ha salladen mer mättande kan du servera till exempel rostad potatis till.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 20 minuter

Ingredienser

600 g flankstek
svartpeppar från kvarn
salt
30 g pinjenötter
65 g rucola
10 tomater, typ små
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
50 g parmesan

Tillagning

Ta fram köttet och låt det bli rumstempererat.

Peppra och salta. Stek eller grilla köttet några minuter på varje sida. Innertemperaturen ska vara 56-58°C. Låt köttet vila 10 minuter innan du skär upp det i cirka 1 centimeter tjocka skivor. Viktigt att du skär steken tvärs över muskelfibrerna.

Rosta pinjenötterna snabbt i en torr stekpanna.

Sprid ut rucola och tomater på ett serveringsfat. Lägg på kött och ringla över olivolja och balsamvinäger. Avsluta med rostade pinjenötter och hyvla över parmesan.

Recept från DN Lördag 2025-03-29
Från boken Sallad - så klart! av Lena Djuphammar (ISBN 9789174696363)

Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-04-04 Uppdaterad 0000-00-00

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: