Tagliata på flankstek
|
En italiensk klassiker med skivat saftigt kött, pinjenötter och hyvlad parmesan på en rucolabädd. Kan det bli enklare - eller godare? Vill du ha salladen mer mättande kan du servera till exempel rostad potatis till.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
20 minuter
Ingredienser
600 g flankstek
svartpeppar från kvarn
salt
30 g pinjenötter
65 g rucola
10 tomater, typ små
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
50 g parmesan
|
Tillagning
Ta fram köttet och låt det bli rumstempererat.
Peppra och salta. Stek eller grilla köttet några minuter på varje sida. Innertemperaturen ska vara 56-58°C. Låt köttet vila 10 minuter innan du skär upp det i cirka 1 centimeter tjocka skivor. Viktigt att du skär steken tvärs över muskelfibrerna.
Rosta pinjenötterna snabbt i en torr stekpanna.
Sprid ut rucola och tomater på ett serveringsfat. Lägg på kött och ringla över olivolja och balsamvinäger. Avsluta med rostade pinjenötter och hyvla över parmesan.
Recept från DN Lördag 2025-03-29
Från boken Sallad - så klart! av Lena Djuphammar (ISBN 9789174696363)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-04-04 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|