Kidneybönsallad med fetaost
|
En färgstark hälsobomb med massor av nyttigheter - såsom proteiner, fibrer och vitaminer. En sallad som passar lika bra som en separat måltid som till buffébordet.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
30 minuter
Ingredienser
1 dl quinoa, röd
1 dl pärlcouscous
200 g kidneybönor
1 rödlök
2-3 paprikor
1 pkt fetaost (150 g)
Vinägrett:
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk vinäger
svartpeppar från kvarn
|
Tillagning
Koka quinoa och couscous enligt anvisningarna på förpackningarna.
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skär rödlöken i tunna klyftor. Tärna paprika och fetaost. Blanda ihop till en sallad.
Riv eller pressa vitlöken till vinägretten. Blanda vitlök, olivolja och vinäger. Dra några varv med pepparkvarnen.
Lägg tillbaka salladen i en skål och vänd runt vinägretten.
Recept från DN Lördag 2025-03-29
Från boken Sallad - så klart! av Lena Djuphammar (ISBN 9789174696363)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-04-04 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|