I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
MÅNDAG 31 MARS 2025 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Helstekt fläskkarré på toskanskt vis
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Porcetta är samlingsnamnet för italiensk fläskstek och kan innebära allt från helstekt spädgris till fyllda fläskrullar. Detta recept har inspirerats från det toskanska köket med dess traditionella kryddning av fänkål och rosmarin.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 2 timmar och 0 minuter

Ingredienser

ca 1 kg fläskkarré, benfri i bit
4 vitlöksklyftor
½ dl rosmarin, hackad färsk + några hela kvistar
3 tsk fänkålsfrön
olivolja
1 tsk salt
nymald peppar
1 pkt bacon (140 g)
800 g - 1 kg delikatesspotatis eller potatis av fast sort
2 dl vitt vin
bindgarn

Tillagning

Stöt ihop vitlök, hackad rosmarin och fänkålsfrö i en mortel. Rör i 2 msk olivolja, salt och peppar.

Gör små snitt runtom i köttet med en spetsig kniv. Tryck in kryddblandningen i hålen med lillfingret. Gnid in köttet med överbliven kryddblandning.

Linda baconskivorna runt köttet. Lägg på rosmarinkvistar och bind om med bindgarn.

Lägg köttet i en långpanna och stick in en termometer i den tjockaste delen.

Tvätta potatisen, skär i grova bitar och lägg runt köttet. Ringla ½ dl olivolja och vin över potatisen. Krydda med salt och peppar.

Sätt ugnen på 225°C. Stek mitt i ugnen 20 minuter. Sänk värmen till 175°C och stek tills termometern visar 65°C. Ös köttet ett par gånger under tiden och rör i potatisen.

Ta ut köttet, vira in i aluminiumfolie och låt vila cirka 10 minuter. Låt potatisen eftersteka i ugnen under tiden.

Servera köttet på en bräda och skär i tunna skivor vid bordet allteftersom det går åt.

Recept från atodrick.se

Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-03-14 Uppdaterad 0000-00-00

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: