Äkta carbonara
|
I en äkta carbonara ingår inte grädde, lök och bacon. Det ska bara vara pasta, lufttorkad rökt skinka, äggulor, parmesan och eller pecorino samt nymald svartpeppar. Och viktigt, pastavatten som gör den så härligt krämig.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
25 minuter
Ingredienser
400 g spaghetti
200 g pancetta eller ännu hellre guanciale
4 äggulor
100 g parmesan eller pecorino (eller 50 g av båda)
½ msk svartpeppar, mortlad eller nymald
|
Tillagning
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan.
Skär guancialen i små strimlor. Finriv osten och ställ åt sidan.
Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
Stek guancialen i en stor stekpanna. Börja på låg värme för att fettet ska släppa och höj sedan så att fläsket blir knaprigt och likson puttrar och friteras i sitt eget fett.
Vispa ihop äggulorna med 2 dl pastavatten.
Häll av pastan och rör ihop med fläsket, äggsmeten och parmesanen över medelvärme till en krämig pastarätt. Rör i svartpepparn. Servera direkt.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-02-26 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|