Gnocchiplåt med rostade grönsaker och burrata
|
Släng ner blandade grönsaker efter säsong på en plåt tillsammans med gnocchin - sedan har du en middag på 30 minuter.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
30 minuter
Ingredienser
1-2 pkt färsk gnocchi, kyld (2 * 500 g)
150 g körsbärstomater
1 zucchini, mindre bitar
2 spetspaprikor, små i mindre bitar
1 rödlök, liten i tunna skivor
2 msk olivolja
1 msk franska örter, torkade (Herbes de Provence)
flingsalt
nymalen svartpeppar
Toppning och tillbehör:
1-2 burrata à 100 g (avrunnen vikt)
färsk basilika
1 pkt rucola à 65 g
1 citron, liten, saften
2 dl parmesan, riven
salt
|
Tillagning
Sätt ugnen på 200°C varmluft.
Lägg ut gnocchi (OBS! den ska inte vara förkokad), grönsaker och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, strö på franska örter, salta och peppra. Låt rosta i ugnen i cirka 30 minuter tills gnocchin blivit fint gyllene och grönsakerna mjuknat. Rör runt en eller två gånger under rostningstiden.
Toppa plåten med burrata och basilika. Blanda rucola med citronsaft, salt och parmesan. Blanda med det rostade på plåten eller servera som en sallad vid sidan. Salt och peppra lite extra. Servera genast.
Recept från DN Lördag 2025-02-01 (Plåtmat 2, ISBN 9789180662048)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-02-24 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|