|
|
Kebabplåt med ostronskivling & godaste kebabsåsen
|
Rostad potatis, kebabkryddad och krispigt stekt ostronskivling toppad med ett berg av världens godaste sås.
|
|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
40 minuter
Ingredienser
1 kg potatis med skal
1-2 msk rapsolja
salt
Kebabsås:
1 ½ dl crème fraiche
½ dl gräddfil
2-3 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta, riven
2 tsk srirachasås
1 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin, malen
1 msk oregano, torkad
½ tsk rökt paprikapulver
1 tsk cifronsaft, nypressad
salt
nymalen svartpeppar
Toppning och tillbehör:
400 g ostsronskivling
1 msk kebabkrydda
rapsolja, att steka i
⅓ isbergshuvud, strimlat
2 snacksgurkor, mindre bitar
1 knippe dill
1 silverlök, tunna skivor
feferoni
srirachasås
Kebabkrydda:
1 msk spiskummin
1 msk lökpulver
1 msk malen färsk koriander
2 tsk vitlökspulver
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk chiliflakes
1 tsk salt
|
Tillagning
Sätt ugnen på 225°C varmluft.
Dela potatisen i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja. Låt rosta i 15 minuter och vänd därefter på potatisen. Rosta i ytterligare 5 minuter tills potatisen har fått fin färg. Salta.
Blanda alla ingredienserna till kebabkryddan om du inte redan har färdig. Spar resten i en lufttät burk, mörkt, svalt och torrt.
Stek ostronskivlingen i olja och kebabkrydda tills den blivit krispig.
Blanda ihop ingredienserna till kebabsåsen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Toppa plåten med ostronskivling, sallat, gurka, dill, lök, feferoni och kebabsås samt srirachasås. Servera genast.
Recept från DN Lördag 2025-02-01 (Plåtmat 2, ISBN 9789180662048)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-02-24 Uppdaterad
2025-03-01
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|