|
|
Öppen lasagne med rotsellerikräm och svamp
|
En älskad vardagsrätt, men också härlig att bjuda på till många. Här en elegant variant, öppen lasagne.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
1 timme och 10 minuter
Ingredienser
400 g rotselleri
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 dl vin, vitt
2 msk konc kycklingfond
2 dl vatten
2 ½ dl vispgrädde
salt
peppar
½ kruka dragon
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl parmesan, riven
SVAMP
500 g kastanjechampinjoner
2 schalottenlökar
2 msk smör
12 lasagneplattor, färska
1 dl hasselnötter, rostade och hackade, till servering
|
Tillagning
Sellerikräm: Skala och skär rotsellerin i tärningar 2 * 2 centimeter.
Skiva löken. Fräs i 1 msk olja i en kastrull, pressa i vitlöken. Tillsätt selleritärningarna, vin, fond, vatten och grädde. Låt koka 10 minuter, tills sellerin är mjuk.
Svamp: Skiva svampen och löken. Stek svampen i smör tills den har fått färg. Tillsätt löken och stek ytterligare några minuter, krydda med salt och peppar och håll varmt.
Sellerikräm: Ta upp selleritärningarna och mixa med hälften av gräddblandningen, resten av dragonen och vinäger till en slät kräm. Salta och peppra.
Koka lasagneplattorna i saltat vatten, några i taget så de inte klibbar ihop. Ta upp med en hålslev.
Lägg en lasagneplatta på varje tallrik. Lägg på krämen och sedan en platta till. Fördela svampfräset och lägg på de sista plattorna.
Koka upp resten av gräddblandningen. Häll i parmesan och mixa till en skummig sås. Smaka av med salt och häll över varje portion.
Toppa med hasselnötter.
Recept från tidningen Buffé #01 - 2025
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-02-04 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|