I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
TORSDAG 13 MARS 2025 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Öppen lasagne med rotsellerikräm och svamp
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
En älskad vardagsrätt, men också härlig att bjuda på till många. Här en elegant variant, öppen lasagne.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 1 timme och 10 minuter

Ingredienser

400 g rotselleri
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 dl vin, vitt
2 msk konc kycklingfond
2 dl vatten
2 ½ dl vispgrädde
salt
peppar
½ kruka dragon
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl parmesan, riven

SVAMP
500 g kastanjechampinjoner
2 schalottenlökar
2 msk smör

12 lasagneplattor, färska
1 dl hasselnötter, rostade och hackade, till servering

Tillagning

Sellerikräm: Skala och skär rotsellerin i tärningar 2 * 2 centimeter.

Skiva löken. Fräs i 1 msk olja i en kastrull, pressa i vitlöken. Tillsätt selleritärningarna, vin, fond, vatten och grädde. Låt koka 10 minuter, tills sellerin är mjuk.

Svamp: Skiva svampen och löken. Stek svampen i smör tills den har fått färg. Tillsätt löken och stek ytterligare några minuter, krydda med salt och peppar och håll varmt.

Sellerikräm: Ta upp selleritärningarna och mixa med hälften av gräddblandningen, resten av dragonen och vinäger till en slät kräm. Salta och peppra.

Koka lasagneplattorna i saltat vatten, några i taget så de inte klibbar ihop. Ta upp med en hålslev.

Lägg en lasagneplatta på varje tallrik. Lägg på krämen och sedan en platta till. Fördela svampfräset och lägg på de sista plattorna.

Koka upp resten av gräddblandningen. Häll i parmesan och mixa till en skummig sås. Smaka av med salt och häll över varje portion.

Toppa med hasselnötter.

Recept från tidningen Buffé #01 - 2025

Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-02-04 Uppdaterad 0000-00-00

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: