|
|
Sydfransk lammlasagne
|
Servera lammlasagnen med en krispig fänkåls- och dragonsallad.
|
|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 8
Tid: ca
1 timme och 20 minuter
Ingredienser
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 zucchini (ca 300 g)
1 aubergine (ca 300 g)
500 g lammfärs
3 msk olivolja
1 kruka rosmarin
½ dl tomatpuré
3 frp hela tomater (à ca 390 g)
1 msk sambal oelek
3 köttbuljongtärningar
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar, nymalen
BÉCHAMELSÅS
100 g smör
1 dl vetemjöl
12 dl mjölk
150 g prästost, riven
1 ½ tsk salt
2 krm peppar
20 lasagneplattor, torra
2 frp mozzarella à 125 g
|
Tillagning
Skala och hacka löken. Skala och riv vitlöken. Skär zucchinin och auberginen i 1 centimeter stora bitar.
Bryn lammfärs, lök, zucchini och aubergine och vitlök i oljan i en stor gryta. Stek till grönsakerna är mjuka.
Finhacka rosmarinen och tillsätt i grytan tillsammans med tomatpuré, tomater, sambal oelek och smulade buljongtärningar. Låt sjuda cirka 15 minuter utan lock. Mosa tomaterna med en slev. Salta och peppra.
Sätt ugnen på 200C°.
Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Späd med mjölk under vispning. Låt såsen sjuda cirka 5 minuter, rör då och då. Ta av från värmen, rör ner osten och låt den smälta. Salta och peppra.
Varva béchamel, lasagneplattor och lammfärssås i en ugnsform, 25 * 35 centimeter. Börja och avsluta med béchamel. Toppa med mozzarella. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
Ringla över lite örtolja över den färdiga lasagnen och servera.
Recept från tidningen Buffé #01 - 2025
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-02-04 Uppdaterad
2025-02-16
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|