|
|
Lasagne bianca med salsiccia
|
En älskad vardagsrätt, men också härlig att bjuda på till många.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
1 timme och 10 minuter
Ingredienser
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 kruka salvia
1 frp cannellinibönor, (ca 400 g)
300 g salsiccia, färsk
2 tsk olivolja
½ tsk chiliflakes
2 msk vetemjöl
2 ½ dl vispgrädde
3 dl mjölk
400 g spenat, tinad
9 lasagneplattor, torra
salt
svartpeppar
RICOTTAKRÄM
250 g ricotta
1 dl mjölk
1 citron, finrivet skal och saft
2 dl parmesan
|
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C.
Hacka löken, riv vitlöken och hacka salvian. Häll av bönorna, skölj och låt rinna av.
Dela korven, tryck ut färsen och skär i småt bitar. Stek med lök och vitlök i olja, krydda med chiliflakes.
Pudra över mjölet, tillsätt grädde och mjölk under omrörning, låt sjuda i 5 minuter. Salta och peppar. Rör i salvia och bönor.
Ricottakräm: Blanda ricotta, mjölk, juicen och skalet från citronen med hälften av parmesanen.
Pressa vattnet ur spenaten. Häll salsicciasåsen i botten på en brödform (cirka 10 * 25 centimeter) med bakplåtspapper, lägg i ett lager lasagneplattor, därefter spenat och ricottakräm. Upprepa. Avsluta med salsicciasås och parmesan.
Sätt in i ugnen cirka 50 minuter. Låt lasagnen sätta sig innan servering.
Recept från tidningen Buffé #01 - 2025
Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-02-04 Uppdaterad
0000-00-00
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|