I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
LÖRDAG 15 FEBRUARI 2025 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Kare raisu - japansk curry med ris
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Förbered dig på ljuvlig doft, färg och smak när japansk kare raisu står på menyn. Namnet? Det kommer från engelskans curry rice.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 45 minuter

Ingredienser

1 gul lök
3 morötter (ca 300 g)
3 potatisar (ca 250 g )
1 äpple, litet
ca 500 g kycklinglårfilé
4 msk olja, neutral
2 msk ingefära, riven
4 vitlöksklyftor, rivna
12 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
3 msk smör
3 msk vetemjöl
salt
kokt ris till servering

KRYDDBLANDNING
1 ½ msk curry, gul
2 tsk kardemumma, malen
2 tsk kanel, malen
1 tsk pommerans, malen

Tillagning

Skala och finhacka löken. Skala morot och potatis och skär i cirka 3 * 3 centimeter stora bitar. Skala och riv äpplet grovt. Skär kycklingen i cirka 4 * 4 centimeter stora bitar.

Salta kycklingen med 1 krm salt. Stek i en gryta eller stor stekpanna med hög kant i två omgångar i hälften av oljan till gyllene. Lägg kycklingen åt sidan.

Stek löken i grytan i resten av oljan till den är mjuk och börjar få färg. Tillsätt morötter, äpple, ingefära och vitlök och låt fräsa en minut. Häll på 1 liter av vattnet och smula ner buljongtärningarna, lägg i potatisen och den brynta kycklingen. Låt sjuda cirka 15 minuter under lock till potatisen är mjuk och kycklingen klar.

Blanda kryddorna till kryddblandningen. Smält smöret i en liten kastrull. Rör med en visp mot botten och tillsätt vetemjölet. Rosta mjölet till det är gyllene under konstant omrörning med vispen. Ta från värmen och rör i kryddblandningen. Tillsätt 2 dl vatten under omrörning till en slät kräm.

Häll ner den redda currykrämen i grytan och låt koka 2 minuter tills curryn tjocknat. Smaka av med salt. Servera med ris.

Recept från tidningen Buffé #12 - 2024

Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-01-30 Uppdaterad 0000-00-00

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: