I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
ONSDAG 5 FEBRUARI 2025 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Pannacotta-paj med granatäppelgelé
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
En mandelpaj fylld med krämig pannacotta. God och färggrann.
En mandelpaj fylld med krämig pannacotta. God och färggrann. Kategori: till kaffet
Portioner: 8
Tid: ca 40 minuter

Ingredienser

25 g sötmandel, skållade
75 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
1krm salt
½ ägg
2 dl vetemjöl

PANNACOTTA
2 gelatinblad
½ vaniljstång
½ apelsin, gärna ekologisk
2 dl vispgrädde
50 g vit choklad

GRANATÄPPELGELÈ
2 gelatinblad
1 ½ dl granatäppelsaft, outspädd (1 ½ granatäpple, pressad)

GARNERING
½ granatäpple
30 g vit choklad
ätbart guldglitter

Tillagning

Tillagningstiden är cirka 7 timmar där den mesta tiden går till att hålla pajen kall mellan momenten.

Paj: Mixa mandlarna till ett fint mjöl. Rör ihop smör, florsocker och salt i en skål. Tillsätt ägg, mandelmjölet och vetemjöl under omrörning, samla ihop till en deg. Packa in den i plastfolie och låt vila i kylen minst 30 minuter.

Kavla ut degen på mjölat bakbord och lyft över den i formen, tryck fast i botten och längs med kanterna. Picka botten med en gaffel och ställ formen i frysen 1 timme.

Sätt ugnen på 175°C. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen 12-15 minuter till den är spröd och gyllene. Låt svalna på galler.

Pannacotta: Blötlägg gelatinblad i en skål med kallt vatten cirka 10 minuter. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Riv apelsinskalet fint och koka upp apelsinskal, vaniljfrön och grädde i en kastrull. Ta från värme, krama ur gelatinbladen och smält ner dem i grädden.

Finhacka chokladen och smält ner i gräddblandningen. Häll pannacotta-blandningen över pajen och låt stå kallt minst 3 timmar tills pannacottan stelnat.

Gelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Värm granatäppelsaften i en kastrull tills den nästan kokar. Krama ur gelatinbladen och smält ner dem i saften. Låt svalna 10 minuter.

Häll gelén över pannacottapajen och låt stå kallt cirka 2 timmar till gelén har stelnat. Dekorera pajen med granatäppelkärnor, riven vit choklad och guldglitter.

Recept från tidningen Mat Magasinet #1 - 2025

Inskickad av THOMAS Publicerad 2025-01-03 Uppdaterad 2025-01-03

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: