Soppa med salsiccia och svartkål
|
Salsiccia ger soppan en fyllig och god smak. Använd gärna fast potatis, det är gott med hela potatisbitar i den här rätten.
|
|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
40 minuter
Ingredienser
1 gul lök
400 g potatis, fast
75 g svartkål
rapsolja eller olivolja, att steka i
300 g salsiccia, färsk eller färs
½ tsk rökt paprikapulver
ca 8 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
1 brk vita bönor, små (cirka 250 g avrunna)
2 dl vispgrädde
1 msk citronsaft, färskpressad
salt
GARNERING OCH TILLBEHÖR
färsk timjan
bröd
|
Tillagning
Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen. Skär svartkålen i sneda, lite mindre bitar.
Fräs löken i rapsolja eller olivolja i en rostfri gryta, löken ska bli mjuk och glansig. Lägg löken åt sidan en stund. Skär en skåra och ta ut innehållet ur salsiccian och fräs det i grytan. Tillsätt löken, paprikapulver, vatten och buljongtärningar.
Låt soppan småkoka i någon minut. Tillsätt potatisen och låt soppan koka till potatisen är mjuk, det tar 15-20 minuter.
Skölj bönorna ordentligt i en sil. Tillsätt bönorna, vispgrädde och citronsaft till soppan och låt alltsammans blir varmt. Avsluta med att röra ner svartkålen. Smaka av med eventuellt mer salt. Garnera soppan med färsk timjan, servera med ett gott bröd.
Recept från tidningen Mat Magasinet #1 - 2025
Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-12-30 Uppdaterad
2024-12-30
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|