Whisky Sour Blossa 24
|
2024 års årgångsglögg från Blossa har toner av rökig whisky vilket gör att den passar utmärkt i en frisk whiskydrink!
|
|
Kategori:
Portioner: 1
Tid: ca
5 minuter
Ingredienser
4 cl Blossa 24, 15 %
2 cl whisky
2 cl apelsinjuice
2 cl sockerlag
2 cl äggvita
SOCKERLAG
1 dl strösocker
1 dl kokande vatten
GARNERING
torkad apelsinskiva
|
Tillagning
Sockerlag: Lös upp sockret i kokande vatten. Låt kallna och förvara i kylskåp.
Torkade apelsinskivor: Skiva apelsin så tunt som möjligt. Lägg på en plåt och torka i ugn i 100°C ca 3-5 timmar. De ska vara helt torra. Förvara i en papperspåse.
Blanda samtliga ingredienser i en shaker (utan is). Skaka ihop drinken.
Fyll därefter shakern med is och skaka igen till drinken blivit kall.
Sila upp drinken i ett glas och garnera med en torkad apelsinskiva.
Recept från blossa.com
Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-12-27 Uppdaterad
2024-12-30
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|