I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
ONSDAG 5 FEBRUARI 2025 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Skinkrulader i cidersås
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Falska gäss är ett annat namn på den här festliga maträtten.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 1 timme och 30 minuter

Ingredienser

800 g benfri kotlettrad/fläskytterfilé eller skinkstek
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 äpple
12 katrinplommon, urkärnade
2 msk smör
1 ½ dl vatten
1 ½ dl äppelcider
2 dl vispgrädde
2 msk konc kalvfond
2 msk äppelmos
1 ½ msk majsstärkelse

UGNSROSTADE GRÖNSAKER
900 g delikatesspotatis
1 zucchini, liten
1 paprika, gul eller röd
ca 200 g små morötter
3 msk valfria örter, finhackade
2 msk olivolja

GARNERING
kryddgröna

Tillagning

Sätt ugnen på 225°C. Skär köttet i 12 skivor. Banka ut skivorna mellan plastfilm. Krydda med salt och peppar. Kärna ur och klyfta äpplet. Fördela äppelklyftor och katrinplommon på varje köttbit, rulla samman och fäst med tandpetare.

Bryn ruladerna runt om i smör i stekpanna så att de får riktigt fin färg, 6-8 minuter. Tillsätt vatten, cider, grädde och fond. Låt köttet bräsera/småkoka under lock i cirka 30 minuter eller tills köttet känns klart. Ta upp ruladerna och ta bort tandpetarna.

Koka samman såsen i ett par minuter. Tillsätt äppelmos och smaka av med salt och peppar. Red av såsen med majstärkelse utrört i lite vatten. Lägg ner ruladerna i såsen och låt allt få ett nytt uppkok. Garnera med kryddgrönt.

Ugnsrostade grönsaker: Tvätta potatisen och halvera eller klyfta den. Skölj zucchinin och dela i halvmånar. Kärna ur paprikan och dela i stora bitar. Skala morötterna och dela eller klyfta dem. Blanda med örter och olivolja i en långpanna med bakplåtspapper eller i en ugnsform.

Rosta i mitten av ugnen 25-30 minuter. Ta sedan ut och garnera med lite kryddgrönt. Servera till de värmda ruladerna.

Recept från tidningen Mat Magasinet #12 - 2024

Inskickad av THOMAS Publicerad 2024-12-25 Uppdaterad 0000-00-00

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: